gotlandskan

LCHF pizza!!!

Kategori: Tankar och funderingar

Ikväll gjorde jag en supergod pizza med paprika, röd lök, choritzo, rökt skinka och salami. Min värld va gott! Receptet fick jag av en kompis som också äter LCHF.

4 ägg
0,75 dl grädde
2 msk fiberhusk
100 g riven parmesan(Jag använde peccorini)
Lite salt

Vispa ihop allt, tillsätt osten sist. Lät vila i fem minuter. Bred ut degen på en bakplåtspapper och grädda gyllenbrunt i 175 grader. Det tog 20 minuter för mig. Ta ut och bred på tomatsås, ost och valfri fyllning och grädda i 200 grader tills osten smält. Sen toppade jag med färsk ruccola, olivolja och rökt flingsalt.
Det var inte sista gången kan jag lova.
Som man säger på ön; Dra balla i gruiset!

Kärlek!

Kategori: Tankar och funderingar

Sol är kärlek.
Sol är mindre kläder, mindre mörker mindre ångest.
Sol är mer glädje, mer energi och mer... Glass!!
Men glassen fick vänta och ist blev det räksallad till lunch, så gott!

Så enkelt!

Kategori: LCHF

Vardagen tickar på, men allt går väldigt bra tycker jag! till frukosten blir det som sagt min äggröra med två ägg, en skvätt grädde lite smör och kokosfett. Kokosfett skall ju vara så bra! En del kanske känner behov att variera sig till frukost, men inte jag! Jag har ätit ägg i tio år nu! Men nån morogn kanske det blir lite fet yoghurt med frön, kanel och kardemumma! Det är gott! Jag brukade äta det till mellanmål på den tiden jag åt mellis.

Lunhen igår blev en upppiffad kebabsallad! Jag äter på assietter för att lättare kontrollera portionerna, men på den här ligger det helt klart alldeles för mycket fat. Något som straffade sig, då jag stressade i mig maten samtidigt som jag försökte underhålla en riktigt grinig V. Allt slank ner utan en tanke på hurvida jag var hungrig eller inte, jag var obehagligt mätt. Jag ogillar känslan av att vara proppmätt annars, och nu när man är ännu känsligare blir det olidligt!

Klippa gräs med sax

Kategori: Allmänt

Sorken sover,
äggröran är i magen,
och min klippningsmaskin till gräsmattans kanter (Vet alltså inte vad den heter) är trasig.
Så det blir till att hämta saxen och klippa för hand. Visning på söndag. NO mercy.

Rädsla

Kategori: Tankar och funderingar

Rädsla för att inte gå ner något mer i vikt har satt klorna i mig idag. Jag vet inte varför. Det känns lite för lätt. Samtidigt så vet jag med mig själv att jag har börjat baka för tidigt i min viktnedgång. Satans perkule. Men imorgon är en ny dag, och baket får sambon äta upp, eller nån annan lycklig sate=)

Baka baka liten kaka!

Kategori: LCHF

Jag älskar att baka, och det var en av anledningarna till att det var svårt för mig att börja med LCHF. Vad skulle jag ersätta min hobby med. Men! Har shoppat lite grejjer och skall börja baka LCHF ist=)

Kanel och kardemummakaka

Bra inlägg som hjälpte mig

Kategori: LCHF

Min första mors dag...

Kategori: Familj

... Firades först inte alls. Vi var ute på landet och hade nog förväntat mig en sovmorgon, frukost på sängen eller liknande, men icke! Blev inte jätteledsen, men lite besviken eftersom det var min första! Han skämdes och sa att han faktiskt inte ens tänkt på att det var Mors dag, eftersom hans egen inte finns hos oss längre. Då skämdes jag.

Så idag kom min käre sambo med en jättefin present, en ring från Dyrberg Kern. Den blir ett fint minne utav min första Mors dag även om det inte var helt spontant.


Kebabsallad

Kategori: LCHF

Känns som jag har pratat LCHF hela dagen idag. Med vänner, bekanta och nyfikna. Jag är långt ifrån en expert, har som sagt bara hållt på i två veckor, men folk är ändå nyfikna på vad man äter, varför och väldigt många är sugna på att själva börja. Jag vill dock inte pracka på nån något, jag vet att jag mår bra och det räcker för mig.

Frukost idag blev som vanligt äggröra och gurka. Så gott. Tröttnar aldrig! Har nog ätit ägg till fruskot i stort sätt varje dag i tio år...

 

Var inte alls så hungrig idag coh funderade på vad det beror på. Men jag åt frukost vid sju, och sedan vid ett tiden så blev det lunch blev det tre ost och skinkrullar med gräslöksfärskost emellan. Sen var det nog. Känns helt sjukt att bli mätt på så lite och att hålla sig så länge. Jag hade med mig kokt ägg också, men dom lämnade jag.

 

 

Nu till kvällen blev det en kebabsallad. Tänk er en kebabpizza fast utan botten, och osten var inte smält. LÖJLIGT gott. LIDL har för övrigt väldigt bra korvar med hög köttprocent, men även kebabkött och annat gott för oss som fokuserar på proteiner och fett!

- 3,9 kg

Kategori: LCHF

Nästan 4 kilo på två veckor, det måste man vara nöjd med efter en sån här helg

 

Hur har er helg vart? Har ni ätit nått gått ni vill tipsa om?

Bränd

Kategori: LCHF

Solen igår var verkligen härlig, och jag drog på mig en härlig "bondbränna" i form utav en brottarrygg igår, inte så snyggt. Jag flyr stan och åker ut på landet över helgen med min sambo och V och njuter av livet. Men måste skyla mig från solen, vilket inte är så roligt. Men är man dumdristig så får man lida!

Jag kom på att jag inte berättat hur jag blev tjock. Åtminstone inte hur jag kom till den punkten att allt i graderoben är för litet, och inte pga av en misslyckad tvätt.

Innan jag blev gravid vägde jag 71 kg, vilket på mina 1.69 cm kan låta mycket- Men det är vekrligen "min" vikt. Jag tränade mycket, jag åt helt okej men unnade mig det som jag då tyckte förgyllde livet. Jag är svag för god mat, och älskar krämig glass, choklad och godis i allra största allmänhet. Jag är vad man skulle kunna kalla för en typiskt tristess ätare. När jag inte var upptagen med allt annat, så förgyllde jag gärna mina stunder med lösgodis och dom gyllene ostbågarna. Jag gillar att äta, punkt slut.
Jag upptäckte att jag var gravid redan när jag var i 4:e veckan och i vecka 8 när jag var på inskrivningen vägde jag 77 kg. Där och då blev jag rädd. För till skillnad mot innan, så hade jag inte ätit! Jag mådde så illla, kräktes som aldrig förr och var mest sugen på surt, syrligt och fräscha grejer. Råa grönsaker.
Jag grät som ett barn och tänkte att om jag redan nu i vecka 8 gått upp sex kilo kommer jag väga 100 kilo, utan cravings för sötsaker!
Utan frossa kom jag väldigt nära, jag vägde 96 ångestfulla kilon när V kom två veckor efter beräknat datum. Men då jag inte hade ätit mig till alla kilon, var jag övertygad om att allt skulle rinna av mig ganska snabbt iom amning och långa promenader. Och långa promenader blev det! 1,5 mil om dan minst, tränade "Mammacore" och slet på crosstrainern. Åt bra, ritkigt bra och kämpade mig blodig. 6 månader senare vägde jag 86 kg. Alltså precis lika mycket som efter förlossningen. Suck. Gråt. Tandagnissel. Ilska. Hopplöshet.
Jag som varit väldigt tveksam till LCHF pga av allt fett, (Även jag lider av den sotra fettskräcken) kavlade upp ärmarna och bestämde mig för att nu kör vi.

Jag har ingen våg hemma, så jag kommer inte att väga mig så ofta. Men jag har alla mina mått och min startvikt för att kunna jämföra och för att kunna kolla hur jag ligger till. Mitt mål är att komma tillbaka till 71 kilo, men mitt delmål att är kommer under 80 kg. Som en bonus har jag efter snart två veckor med LCHF känt att jag mår bättre, min kropp är mer harmonisk och jag känner inget sug att ge upp men kämpar mot infall som tex att ta en glass när solen strålar.

Hur ser er historia ut? Vad har ni för mål?

För fint väder för att blogga!

Kategori: LCHF

Idag har det verkligen varit lite för fint väder för att blogga! Har suttit med två vänner, nyblivna andra gångs mammor och ätit god lunch i solen, med ett glas rosé till det. Jag som inte har druckit vin på vääääldigt länge har nu druckit med bara några dagars mellanrum. Man är ju sommelier och det är väl dags att ta igen lite. Det är mest kolhydraterna jag tänker på!
Till kvällsmat gjorde jag marinerade kycklingklubbor i ugnen. Jag använde soja, rapsolja, chili, salt och peppar och lite honung faktiskt. 200 grader varmluftsugn i 30 minuter. Tillbehöret är min favorit; En sallad med bladspenat, rödlök, parmesan, mozzarella, gul paprika och tomat. Gjorde en dressing till med en uppvispad äggula, olja och vitlök, smarrigt!

Chokladbollar

Kategori: LCHF

Igår gjorde jag chokladbollar. Dom blev bra, men efter viss modifikation! Jag följde detta recept som jag hittade på 56kilo.alltforforaldrar.se
100 g smör
100 g kokosflingor av bra kvalitet (Kung Markatta) + flingor att rulla i
150 g mandelmjöl el hasselnötmjöl
2-3 msk ekologisk kakao (Kung markatta)
ev 2 msk starkt kaffe
Men jag adderade 50 gram smör till, för dom blev för torra så dom gick inte att rulla, kan bero på att mina kokosflingor inte var av bra kvalité, det blir en läxa till nästa gång! Sen så hade jag i en halv deciliter ICA Stevia Strö, för att blidka min sambo bland annat=)
Goda blev dom hur som helst, och idag efter mitt glasssug ramlade två stycken ner i min mage. Har lite ångest för det, mest för att jag inte har varit sugen på något sött men nu blev det.
Jaja, skaka av sig och gå vidare.

Lunch med Lallerstedt!

Kategori: LCHF

Vad vore sommar, sol och LCHF utan Lallerstedt!?!
Svar; Liiite jobbigare!
I övrigt måste jag säga att även utan planering lyckas jag få ihop riktigt bra mat tycker jag!
Idag blev det en räksallad med löskokt ägg, mangold, gurka, tomat, paprika och spenat, det kan inte blir bättre. Eller jo, det kan det säkert, men jag var väldigt nöjd! V var mindre nöjd med sin barnmat från HIPP men han åt åtminstone lite. Sen stal han givetvis det gröna guldet från min tallrik. Något annat vore märkligt.
Sen sprang vi ut i solen och jag måste ändå säga att stan kryllade utav glass. Jag älskar glass. Sjukt mycket. Så idag var det lite tufft, men iskallt citronvatten och kaffe fick bli min proviant.

Morgonstund har...En kråka i halsen?

Kategori: LCHF

Fick lite sovmorgon i morse!
Min fina V vaknade vid kvart över fyra för att få sig lite mat, och sen sov han till 06:30! Så länge har han inte sovit på väldigt länge. Men jag var inte blyg och flörtade till mig en timme till utav sambon som gick upp med V. Jag är så dålig att be om hjälp, men när jag väl gör det så är han inte svårbedd.
Min lilla balkongsittning i går kväll har dock lett till att min hals känns lätt... Begagnad. Hade det inte varit för LCHF så hade jag gjort mig en kopp te med honung, men det fick bli te med lite grädde ist. Någon annan som har något bra tips?
Jag hade gjort äggröra till min son också, men så fick han syn på min gurka. Note to self: If you want him to eat, what you want him to eat, HIDE cucumber. Han älskar gurka. God for him!

Vin och sånt!

Kategori: Tankar och funderingar

Nu är jag på väg hem från en vin och ost kväll!
Osten blev min kvällsmat tillsammans med kokta ägg som jag åt som mellanmål.
Jag är så stolt att jag trots dignande fat framför mig åt nån skiva kallskuret och nån bit ost. Sen var jag nöjd, och slutade där. Det är stort skall jag säga!
Sen njöt jag av lite rött vin och tjejsnack på balkongen tills ögonen började klippa.
Således! Hem till sambo och barn...

Inte dags för ägglatte än.

Kategori: LCHF

I morse tänkte jag att jag skulle prova ägglatte, för det hade jag läst mycket om. Jag googlade recept och hittade ett här HÄR
Jag valde att krydda min med lite kanel och kardemumma som jag är torsk på.
Gott var det!
Men jag höll mig inte mätt sålänge som med tillexempel en äggröra. Antar att jag inte är redo att dricka min frukost än! Jag älskar att tugga to much!

Varför inte? Därför.

Kategori: LCHF

Jag kommer inte alltid visa bilder på det jag äter, framför allt av en anledning;

Det är väldigt ofta ett mishmash av min mat och V:s mat. Sorken min gillar nämligen inte att äta barnmat, inte för att det smakar illa (Tror jag inte, gör själv av den maten vi äter och provar med köpemat emellanåt) Nej, jag tror helt enkelt att han vill äta det jag äter, för så fort jag stoppar något i munnen kommer han farandes i sin gåstol och vill smaka. Likdant när vi sitter och äter tillsammans, vägrar sin egna mat, slukar min. Så jag försöker komma ihåg att inte salta min mat, samt att jag lägger upp hans mat på min tallrik.
Det finns en anledning till. Nämligen det att jag har ätit LCHF i 8 dagar, och har inte riktigt lärt mig hur mycket mat jag skall lägga upp. Jag är rätt duktig på att sluta äta, men lägger ofta upp för mycket.
Men idag åt jag i alla fall skagenröra jag gjort själv med
  • Räkor
  • Vitkål
  • Paprika
  • Dill
  • Majonnäs
  • Creme fraiche
  • Färsk pepparrot
  • Salt och peppar
Insåg just att pepparrot fåt jag inte äta. Inte bra. Jag älskar pepparrot. Jättemycket. Jaja, Dijonsenap liknar lite i smaken, får byta ut det i fortsättningen.
Är kock i grunden, och lagar mycket mat, följer i stort sätt aldrig recept, och inget blir det andra likt. Men dom ggr jag följer måttangivelser lovar (Läs: Skall försöka mitt bästaste) jag skriva dom också. Om jag har stulit receptet och vet om att jag gjort det, länkar jag alltid (Läs: Jag lovar faktiskt det)
Nu blir det frisörbesök. Man måste ju i alla fall försöka att inte förfalla.

Ryggfett må vara bra stötdämpning...

Kategori: LCHF

...MEN det är inte snyggt. Förr i tiden kunde jag gräma mig över att jag hade valkar fram på magen när jag böjde mig framåt eller satt ner- Åh, the good old days!
Numer har jag valkar både framtill och baktill, när jag står upp!
Not looking good
Sen var det dubbelhakan också... Ibland får jag för mig att jag har svårt att andas pga min dubbelhaka. Jaja, tanken är att det skall förändras! Sedan sju dagar sedan äter jag det jag tror och hoppas är LCHF. Jag gör så gott jag kan, och får jag säga det själv så går det sjukt bra. Har googlat sönder mig och hämtat info och inspiration från alla möjliga bloggar. Hänger ni med?

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt