gotlandskan

Västerbotten/Parmesan/Peccorino paj

Kategori: LCHF

 

300 g riven västerbottenost

50 g parmesan

25 g riven peccorino

4 ägg

1 gul lök

2,5  dl vispgrädde

Salt & svartpeppar

Lite muskot om man vill

 

Smörj en pajform med smör. Fördela ut den rivna osten i pajformen. Stek löken mjuk och glansig och sprinkla över osten. Vispa ihop ägg och grädde och smaksätt med salt, svartpeppar och lite muskotnöt. Häll äggblandningen över osten. Gratinera i ugnen 20-25 minuter i 225 grader i mitten av ugnen. Låt pajen svalna. Skär upp lagom portionsbitar och lägg upp på tallrik, värm lite i micon om pajen blivit kall. Servera med creme fraiche, finhackad rödlök, röd stenbitsrom, gräslök och svartpeppar.

 

Grundreceptet hittade jag på vardagfest.blogspot.se men ändrade lite efter det som fanns i kylen.

Hur den smakade kan jag berätta efter midsommarafton, för denna goding får vila i frysen...

 

 

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: