Västerbotten/Parmesan/Peccorino paj
Kategori: LCHF
300 g riven västerbottenost
50 g parmesan
25 g riven peccorino
4 ägg
1 gul lök
2,5 dl vispgrädde
Salt & svartpeppar
Lite muskot om man vill
Smörj en pajform med smör. Fördela ut den rivna osten i pajformen. Stek löken mjuk och glansig och sprinkla över osten. Vispa ihop ägg och grädde och smaksätt med salt, svartpeppar och lite muskotnöt. Häll äggblandningen över osten. Gratinera i ugnen 20-25 minuter i 225 grader i mitten av ugnen. Låt pajen svalna. Skär upp lagom portionsbitar och lägg upp på tallrik, värm lite i micon om pajen blivit kall. Servera med creme fraiche, finhackad rödlök, röd stenbitsrom, gräslök och svartpeppar.
Grundreceptet hittade jag på vardagfest.blogspot.se men ändrade lite efter det som fanns i kylen.
Hur den smakade kan jag berätta efter midsommarafton, för denna goding får vila i frysen...